Megerősítések

Megadja, hogy megjelenjenek-e megerősítő üzenetek.

A párbeszédablak beállításai

Fájl vagy mappa törlése
Törölje a jelölést, ha fájlok törlése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Nem üres mappa törlése
Törölje a jelölést, ha nem üres mappa törlése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni. Mappa törlésekor minden benne lévő fájl és mappa is törlődik.
Fájl felülírása
Törölje a jelölést, ha fájl lecserélése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni. Javasolt bekapcsolva hagyni, hogy ne írjon felül véletlenül megtartani kívánt fájlokat.
Rendszer és rejtett fájl törlése
Törölje a jelölést, ha rendszerfájlok és rejtett fájlok törlése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Rendszer és rejtett mappa törlése
Törölje a jelölést, ha rendszermappák és rejtett mappák törlése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Rendszer és rejtett fájl felülírása
Törölje a jelölést, ha rendszerfájlok és rejtett fájlok lecserélése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Mappák egyesítése
Törölje a jelölést, ha nem szeretne megerősítő üzenetet kapni, mielőtt egy másolt vagy áthelyezett mappa egyesül egy már létező mappával a célhelyen.
NTFS tömörítés vagy kitömörítés
Törölje a jelölést, ha NTFS-meghajtón lévő fájlok tömörítése vagy kitömörítése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
NTFS titkosítás vagy dekódolás
Törölje a jelölést, ha NTFS-meghajtón lévő fájlok titkosítása vagy titkosításának feloldása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Fogd és vidd műveletek
Ha be van jelölve, minden fogd és vidd műveletet meg kell erősíteni a végrehajtása előtt megjelenő helyi menüben.
Egyéni menü: mindig mutassa az ablakot névvel
Ez azokra a Egyéni menü parancsaira vonatkozik, amelyek fájlok vagy mappák összehasonlítására szolgáló változókat használnak (Első összehasonlítandó fájl, Második összehasonlítandó fájl stb.). Ha be van jelölve, az összehasonlítandó neveket tartalmazó párbeszédablak akkor is megjelenik, ha mindkét név meg van adva a panelen. Ellenkező esetben csak akkor jelenik meg, ha legalább egy összehasonlítandó nevet még meg kell adnia.
Mappák összehasonlítása: pontosan 1 vagy 2 órás különbségek figyelmen kívül hagyása
Ha be van jelölve, és a Mappák összehasonlítása parancs pontosan egy vagy két óra időkülönbségű fájlpárokat talál, miközben ezeket a különbségeket figyelmen kívül kell hagynia, akkor figyelmen kívül hagyja őket, de üzenetben jelzi az ilyen fájlpárok számát. Ellenkező esetben ez az üzenet nem jelenik meg. Lásd a Mappák összehasonlítása: pontosan egy vagy két óra időkülönbség figyelmen kívül hagyása jelölőnégyzetet a Beállítások/Általános alatt.
Mappák összehasonlítása: pontosan 1 vagy 2 órás különbség találva
Ha be van jelölve, és a Mappák összehasonlítása parancs pontosan egy vagy két óra időkülönbségű fájlpárokat talál, miközben ezeket a különbségeket nem kell figyelmen kívül hagynia, tájékoztatja arról, hogy a beállítás módosításával mellőzheti őket (a nyári időszámítás miatti fájlidő-eltolódások megkerüléséhez). Ellenkező esetben ez a tipp nem jelenik meg. Lásd a Mappák összehasonlítása: pontosan egy vagy két óra időkülönbség figyelmen kívül hagyása jelölőnégyzetet a Beállítások/Általános alatt.
Az archívum bezáródik... (csak ha az archívum fájljai szerkesztve)
Törölje a jelölést, ha nem szeretne megerősítő üzenetet kapni olyan archívum bezárása előtt, amelyből fájlokat szerkesztett vagy nyitott meg (a fájlok módosulhattak).
Be akarja zárni a keresést?
Törölje a jelölést, ha a Keresés ablak bezárása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni (lásd a Fájlok és mappák keresése témakört).
Le akarja állítani a keresést?
Törölje a jelölést, ha a Keresés ablak keresésének leállítása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni (lásd a Fájlok és mappák keresése témakört).
Létre akarja hozni a célt?
Törölje a jelölést, ha másolás vagy áthelyezés közben egy megadott, még nem létező célútvonal létrehozása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Be akarja kapcsolni a Mindig felül parancsot?
Törölje a jelölést, ha a Mindig felül bekapcsolása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni (lásd az Ablak beállítása mindig felülre témakört).
Be akarja zárni a Sally programot?
Törölje a jelölést, ha a Sally alkalmazás bezárása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni.
Elküldi Email-ben a kijelölt fájlt?
Törölje a jelölést, ha a kijelölt fájlok e-mailben küldése előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni (lásd a Fájlok küldése e-mailben témakört).
Hozzá akarja adni a fájlt az archívumhoz?
Törölje a jelölést, ha létező archívumhoz fájlok hozzáadása előtt nem szeretne megerősítő üzenetet kapni. Ha be van jelölve, választhat a fájlok létező archívumhoz adása vagy új archívum létrehozása között (a létező felülírásával).
A mappa nem létezik. Létre akarja hozni?
Törölje a jelölést, ha nem szeretne megerősítő üzenetet kapni egy művelethez szükséges, még nem létező mappa létrehozása előtt. Ez például a Mappa létrehozása paranccsal létrehozott mappaszerkezetnél fordul elő (például C:\a\b létrehozásakor, ha C:\a nem létezik).

From the Sally manual (GPL-2.0-or-later), © 1997-2023 Open Salamander Authors; © 2025-2026 Elias Bachaalany. Source: manual source (zip) · original page in the Sally repository